Villa Tolnay Borház
C CUVÉE** 2020
2020
Vörös
Bor
Cabernet franc, Merlot
Száraz
Magyarország
Badacsony
13,43 % Vol.
0,75 L
0,7 g/L
A cél egy könnyedebb, „bisztrósabb” vörösbor volt, amelyet rövidebb palackos érlelés után piacra lehet hozni. Cabernet franc és merlot fele-fele arányú házasításával készült ez az eddigieknél könnyedebb, lágyabb, ásványos, élénk kortyú, szűretlen tétel. 10 hónapot 500 literes Stockinger és 225-ös francia hordóban, további 1 évet pedig palackban érett. Kis palackszámban készült, így aki teheti, rejtsen el otthon néhány palackkal, hogy évek múlva is meg tudja kóstolni.
5 950 Ft
Egységár: 7 933 Ft/L
KészletenBelföldön Ingyenes szállítás 29 900 Ft felett
Ingyenes szállítás 500 000 Ft felett külföldön
Biztonságos fizetés
A cél egy könnyedebb, „bisztrósabb” vörösbor volt, amelyet rövidebb palackos érlelés után piacra lehet hozni. Cabernet franc és merlot fele-fele arányú házasításával készült ez az eddigieknél könnyedebb, lágyabb, ásványos, élénk kortyú, szűretlen tétel. 10 hónapot 500 literes Stockinger és 225-ös francia hordóban, további 1 évet pedig palackban érett. Kis palackszámban készült, így aki teheti, rejtsen el otthon néhány palackkal, hogy évek múlva is meg tudja kóstolni.
Az évjáratról
Egyelőre nehezen megítélhető évjárat, ahol korán sikerült szüretelni, és a nagyobb nyári esőzések nem károsították a termést, még akár kiváló borok is születhetnek. Általánosságban véve viszont a csapadékos ősz nem könnyítette meg az optimális szüretet.
Cabernet franc
Fontos és régi bordeaux-i fajta. Általában halványabb, könnyebb, lágyabb és illatosabb bort ad, mint a cabernet sauvignon, hajlamos a zöldes, vegetális tónusokra is. Újabb kutatások szerint baszk eredetű, egyébként a cabernet sauvignon őse (egyik „szülője”, a sauvignon blanc mellett). Mo.-on 1300 ha terem belőle.
Merlot
Világfajta, az egyik „legengedelmesebb” kékszőlő: könnyű, savhangsúlyos sillert, és testes, tanningazdag, lekvárosan sűrű bort egyaránt lehet belőle készíteni a hozamkorlátozás, termőhely függvényében. Fajtajellege leginkább piros gyümölcsökben (eper, málna, szamóca) jelenik meg. A cabernet franc az egyik őse, magyarországi termőterülete kb. 2000 ha.